Wie is Jennifer Peersmann?

Jennifer Peersmann is een Nederlands-Amerikaanse schrijfster van kinderboeken en bijbels archeologe. Ze werd in het jaar 1969 geboren in Den Haag. Tot haar negende woonde Jennifer in Nederland, waarna ze tijdelijk naar de Verenigde Staten verhuisde. Toen ze zeventien was, keerde ze terug naar Nederland. In Nederland gaat Jennifer, geboeid door de vele bijbelverhalen gaat ze Bijbelse archeologie studeren aan de universiteit van Leiden.2016-05-441-134ap_archeologyexcavation_loropeni_ruins_nr-loropeniponi_prv-bf_sun15may2016-1119h

Na haar studie in Nederland studeerde ze aan de Universiteit van Tel Aviv. Toen eenmaal haar studies ten einde waren, nam ze deel aan verschillende archeologische projecten in Israël. Ze leidde de Megiddo expeditie, waarbij grote delen van de Megiddo tempel werden blootgelegd. Ook in Jeruzalem, Jaffa, Ashkelon, Beit Guvrin en Rishon le Zion nam ze deel aan diverse expedities.

Door haar uitgebreide kennis van Israël werd zij in 2000 uitgeroepen tot directeur van OPTIN (Organization for the Promotion of Trade Israël-Netherlands), een non-profit organisatie die zich bezighoudt met het promoten en instandhouden van handelsbetrekkingen tussen Nederland en Israël.

Jennifer deelt haar passie voor Israël en de bijbelse geschiedenis graag met anderen. Enkele jaren heeft ze lesgegeven en door het geven van diverse lezingen, cursussen en workshops wil ze anderen warm maken voor alles wat met Israël, zijn rijke geschiedenis, godsdienst en archeologie te maken heeft.

Deze liefde voor alles wat met archeologie in Israël te maken heeft, vind je ook terug in haar kinderboeken. Jennifer heeft tot nu toe vier kinderboeken op haar naam staan:

  • De schat van Sion
  • Het geheim van de gouden ster
  • Het mysterie van de leeuwentroon
  • De Arkcode

Alle boeken vertellen het verhaal van kinderen die leefden in de tijd van koning David en koning Salomon en spelen zich af in Jeruzalem.

Ook volwassenen kunnen echter door Jennifer Peersmann heel wat over Israël en zijn rijke geschiedenis te weten komen door alle informatie die zij beschikbaar stelt.