Jennifer Peersmann als schrijfster

Jennifer wilde haar bijzondere ervaringen als archeologe graag delen met anderen. Omdat ze het belangrijk vond om deze informatie voor kinderen beschikbaar te stellen, wilde ze kinderboeken gaan schrijven. Ze volgde hiervoor een gespecialiseerde opleiding “Proza voor Kinderen” bij Scriptplus aan de Hogeschool van Amsterdam.

Tot nu toe heeft Jennifer Peersmann al vier kinderboeken op haar naam staan. Al haar boeken hebben gemeen dat er een “geheim” in zit. Als archeologe probeert zij uiteraard zoveel mogelijk archeologische informatie mee te geven in deze verhalen. Zo bespreekt zij onder meer de theorie dat de Ark des Verbonds uit een geheime kamer onder de Tempelberg naar boven wordt gehaald tijdens Pesach. In haar boeken staat dan ook de zoektocht naar deze ark centraal. De boeken spelen zich af in de stad van David, waar de hoofdpersonages, kinderen, in haar boeken allerlei dingen meemaken. Niet alleen zijn haar boeken gebaseerd op archeologische opgravingen, maar er komt ook heel wat symboliek uit de bijbel in terug.maxresdefault

De doelgroep die zij met haar boeken wil bereiken zijn kinderen tussen acht en twaalf jaar.

In haar eerste boek ‘De schat van Sion’ laat zij de jonge lezers kennis maken met Sion, het huidige Jeruzalem. Koning David had de stad veroverd en wilde er een welvarend koninkrijk van maken. Het hoofdpersonage in het boek, Daniel, wilde de koning helpen. Tijdens een toespraak van koning David wil hij de koning ontmoeten, maar slaagt daar niet in. Teleurgesteld trekt hij verder door het land en leert Elat kennen. Zij vertelt hem over verborgen grotten waar overblijfselen van oude volkeren te vinden zijn. Samen gaan ze op zoek naar deze grotten en Daniel hoopt er een schat te vinden waarmee hij koning David kan helpen, om een welvarende stad uit te bouwen. Op zoek naar deze schat beleven Daniel en Elat spannende avonturen in een wereld van ondergrondse grotten en gangen.

Haar volgende drie boeken zijn in dezelfde stijl geschreven en ook deze laten kinderen kennis maken met Israël.