Israël vandaag de dag

Vandaag de dag is Israël een toeristische trekpleister. Niet alleen door zijn rijke Bijbelse geschiedenis is Israël een bijzonder land om te bezoeken, ook de iets luiere vakantieganger zal in Israël de ideale reisbestemming vinden.

De grootste stad van het land is Jeruzalem, gevolgd door Tel Aviv die algemeen beschouwd wordt als de modernste stad van het land.

Jeruzalem

Jeruzalem heeft een bijzonder rijke religieuze geschiedenis, maar staat ook bekend als een stad met een bruisenhazara_university_archaeologist_-_dr-_muhammad_zahir_-_excavating_at_bhamala_site_in_february_2013d nachtleven.

Wat zeker de moeite waard is om te bezoeken, is de Tempelberg. Deze heuvel in het oosten van de stad is zowel voor christenen, joden als moslims van groot belang. Moslims brengen vooral omwille van de Rotskoepel en de Al Aqsa moskee een bezoek aan de Tempelberg. Voor joden is de Tempelberg dan weer belangrijk omdat hier de tempel van Salomon stond en omdat de Klaagmuur zich hier bevindt. Omwille van de rijke religieuze geschiedenis brengen ook christenen graag een bezoek aan de Tempelberg.

Tel Aviv

Tel Aviv is een heel moderne stad, maar heeft toch ook heel wat historische bezienswaardigheden.

Zo staat de haven van Jaffa bekend als de oudste haven ter wereld die nog steeds in gebruik is. In de tijd van koning David en koning Salomon zou dit een belangrijke aanvoerhaven geweest zijn voor cederhout. Tegenwoordig is het een bekende vissershaven met talloze visrestaurantjes. Een boottochtje vanuit de haven geeft je een overzicht over de hele stad.

Eilat

In het uiterste zuiden van Israël, aan de golf van Aqaba vindt men de populaire badstad Eilat.

Ook deze stad wordt in de Bijbel al vernoemd. Het was van hieruit dat koning Salomon vertrokken zou zijn om in het land van Ophir goud en edelstenen te halen. Vandaag de dag is Eilat een waar paradijs voor duikers en zonnekloppers, met heel wat moderne voorzieningen. Op een aantal plaatsen is er gratis Wifi, waardoor je ook vanuit het verre Israël makkelijk op het internet kan om bijvoorbeeld een gokje te wagen op http://www.ace-ten.com/nl/, een populair online casino.